Van Santen Transport hijst huifkar uit water

Zevenhoven – Zes verstandelijk gehandicapten zijn vrijdagmorgen tijdens een rit met een huifkar langs het Noordeinde bij Zevenhoven te water geraakt.

Dankzij de hulp van begeleiders en omstanders konden alle zes snel op het droge worden geholpen.Duikers van de brandweer moesten er aan te pas komen om de twee paarden die voor de huifkar liepen te redden.

Het ongeval gebeurde kort na tien uur ’s morgens toen de paarden een onverwachte beweging maakten waardoor het tuig waarmee de dieren gemend werden verstrikt raakte. De onbestuurbaar geworden combinatie dook hierdoor de sloot in. Volgens Wim van Egmond, die als officier van dienst van de brandweer bij het ongeval ter plaatse was, was het knap werk dat iedereen snel weer op de kant stond. ,,De gehandicapte bewoners van Huize Ursula in Nieuwveen zijn wel nat geworden, maar niet onder water geweest. Die mensen zijn niet zelfredzaam, sommigen zaten in een rolstoel.” De bewoners zijn met de ambulance terug gebracht naar Huize Ursula.

De redding van de paarden kostte aanzienlijk meer tijd. De dieren zaten met hun tuig vast aan de huifkar vast en gingen bijna kopje onder. ,,Ze stonden tot aan hun ogen in de bagger”, vertelt Van Egmond. ,,Onze duikers hebben onder water het tuig losgesneden, daarna konden we de dieren uit het water trekken.”

Bron: Leidsch Dagblad – 11-06-2010