Over ons

Opgericht in 1930 als J. van Santen Autotransport

De grondlegger Jan van Santen sr. begon met vervoer van en handel in zand, grint, gus-en duinzand. Het bedrijf kwam aan het rollen met de eerste kiepwagen. Vervoer van kolen en puin voor aannemers in Haarlem en omstreken was een andere activiteit.

Tijdlijn

Na de oorlog, de jaren van de opbouw, werd begonnen met grondwerk. Het graven van bouwputten en het aanleggen van rioleringen was goed te combineren met het transportbedrijf.

In de jaren ’60 ging het roer om. Het aannemerswerk werd stopgezet. Het transport verschoof naar staal, kranen en machines. Het bleek een impuls voor verdere groei. In jaren ’70 werd uitgebreid met kraanverhuur, montage van staalconstructies en het verhuur van interne transportmiddelen.

In 2009 werd het familiebedrijf van Elk Transport uit Haarlem overgenomen. In 2010 werden alle activiteiten van J. Verbeek Transport en Kraanverhuur B.V. uit Hoofddorp toegevoegd. In januari 2013 werden de kraanactiviteiten van De Koker uit Hoofddorp overgenomen.

In augustus 2014 werden de activiteiten van Kieboom Transport Systemen in Beverwijk overgenomen. Nu is de Van Santen Groep een onderneming met ruim 90 vakkundige medewerkers.

Van Santen Groep

De diverse bedrijven binnen de Van Santen Groep zijn al jarenlang betrouwbare partners die uw intern en extern transport, zowel horizontaal als verticaal volledig uit handen kunnen nemen. Wij beschikken over diverse disciplines zoals transport, kraanverhuur en verkoop en onderhoud van interne transportmiddelen binnen onze groep.

Heeft u belangstelling voor samenwerking, een specifieke vraag of wilt u meer weten over projecten van één van de Van Santen bedrijven, kijk dan op de adrespagina of neem direct contact met ons op via het contactformulier.

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste Van Santen nieuws? Volg ons op Facebook.

qode-eliptic-slider

Jarenlange know-how

Historie

Opgericht in 1930 als J. van Santen Autotransport begon de grondlegger Jan van Santen sr. met vervoer van en handel in zand, grint, gus-en duinzand.

van-santen-usp-transport-logo
van-santen-usp-intern-transport-logo
van-santen-usp-kts-logo

Vragen of meer informatie?