De grootste, nog opvouwbare Palfinger autolaadkraan

Vorige week was daar het moment waar wij lang naar hebben uitgekeken, onze nieuwste aanwinst is geleverd! We hebben nu de beschikking over een prachtig stuk materiaal, waar wij erg trots op zijn!

Dit geweldige resultaat van het project, want zo mogen we het wel noemen, is tot stand gekomen door de prima samenwerking tussen Palfinger Nederland (VDA), haar dealer Rijkhoff uit Wormerveer, samen met Volvo Group Truck Center Amsterdam (VTC) en Wierda Hybrid Technologies uit Joure. Allen hebben op hun specifieke gebied een topprestatie geleverd!

De grootste, nog opvouwbare Palfinger PK 165.002 TEC7 autolaadkraan

Het betreft de grootste, nog opvouwbare Palfinger PK 165.002 TEC7 autolaadkraan. Met 8 hydraulische uitschuifdelen wordt een vlucht bereikt van 18,6 meter. Met de PJ 240 fly-jib erbij kan de last tot 31,3 meter worden weggezet.

De mogelijkheden met deze kraan zijn zeer uitgebreid en teveel om hier te benoemen.
Wat een groot aandachtspunt is en (steeds meer) wordt, zijn de zorgen op het gebied van brandstofbesparing en milieu. Ook wij zijn daar dagelijks mee bezig en op zoek naar reële en toepasbare oplossingen, al of niet gedwongen door wet-en regelgeving.

Elektrisch met de kraan werken zonder in te leveren op vermogen of snelheid!

Wij hebben gekozen, vooruitlopend en kijkend naar de toekomst, voor de mogelijkheid onze autolaadkraan te laten elektrificeren. Wierda Hybrid Technologies BV uit Joure Is een specialist op dat gebied. Zij hebben het mogelijk gemaakt om elektrisch met de kraan te werken zonder in te leveren op vermogen of snelheid! Dus geen last van dieseluitstoot tijdens de hijswerkzaamheden. Zeker als er binnen een afgesloten ruimte moet worden gewerkt geen overbodige luxe. Maar ook qua geluidsniveau scheelt het vele decibellen!

De elektrische uitvoering is voor een ieder optioneel. Voor slechts een kleine toeslag per uur is de elektrische aansturing in te schakelen.

Het chassis

Voor het chassis is gekozen voor een Volvo, al jarenlang een trouwe leverancier!

Een FH 500pk 10×4 uitvoering voorzien van Globetrotter cabine. Met uiteraard de nieuwste highlights en snufjes. Dit fantastische voertuig is zowel als bakwagen (totaallengte binnen 10 mtr i.v.m. A’dam) als met oplegger, semie of dieplader inzetbaar.

Interesse?

Als u geïnteresseerd bent wat de (technische) mogelijkheden zijn of u wilt onze aanwinst gewoon een keer
komen bekijken neem dan contact op met onze planning!